Her kommer nok et oppskriftsinnlegg. Jeg liker kaker.
Denne oppskriften er det min mor som har kommet på, den smaker veeldig godt. Spesielt fyllet. Noen ganger, hvis jeg har det travelt, pleier jeg å lage TORO langpanne sjokoladekake (glutenfri) og dekke det med fyll-oppskriften til min mor. Da blir pose-kaken med ett mye bedre. Det beste er jo selvfølgelig å lage bunnen selv også.. Tror faktisk denne oppskriften har stått på trykk i NCF sitt medlemsblad en gang på 90-tallet. Stas!
Here we go:
Bunn
7 dl sukker
300 g smør
røres hvitt
3,5 dl melk
5 egg
blandes vekselvis
8 dl semper mel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
2,5 ss kakao
fyll:
300 gr melis
9 ss smør
6 ss kald kaffe
2,5 ts vaniljesukker
2 ss kakao
Fremgangsmåte: Sukker og smør røres hvitt. Egg og melk blandes vekselvis inn før det tørre tilsettes. Stekes nederst i ovnen på 175 grader i 45 min. Fyllet has på når kaken er kald (ikke iskald!)
NYT!
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei! Vet ikke om du oppdaterer denne bloggen lenger, men vil bare gi et lite tips om ny kokebok som kommer ut i oktober. På bloggen min følger jeg prosessen, og legger ut noen oppskrifter og tips :) Hilsen Lene
SvarSlettVil bare tipse om nyetablert nettbutikk for allergivennlige matvarer: www.hassel-ryen.no
SvarSlettHei!
SvarSlettDenne sjokoladekaka ble en suksess! Kan jeg videreformidle den på min blogg: godtutengluten.blogspot.no?
Elin