lørdag 17. april 2010

Glutenfri gulrotkake (grådig god)

Hvis du trenger en venn for livet så baker du denne kaken til en med cøliaki. Det er ingenting som varmer et glutenfritt hjerte mer enn et uoppfordret og overraskende bakverk!

Denne oppskriften er ikke opprinnelig ment å være glutenfri, det er så enkelt at jeg kun har byttet ut hvetemelet. Kaken blir ekstremt saftig og jeg har enda tilgode å møte noen som ikke ELSKER den.Here we go:

3 store egg
2,5 dl matolje
350 g sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
0,5 ts muskat
0,5 ss natron
0,5 ss bakepulver
325 g glutenfritt lyst mel
100 g kokesjokolade
400 g revet gulrot
1 1/2 eple

Ostekrem:
200 g smør
500 g melis
400 g kremost
3 ss vaniljesukker

(PS. ingen slankekake!)

Fremgangsmåte - Pisk sammen egg, olje og sukker. Sikt sammen melet og de andre tørre ingrediensene. Bland i. Rør i hakket kokesjokolade. Riv gulrøttene, skrell eplene og riv disse også. Vend revet gulrot og revet eple i deigen (bruk slikkepott).

Så har du to stekealternativer : (Hvis du er som meg så tenker du at jo mindre areal på kaken, jo mer krem er det plass til..)

Alternativ 1: Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 1 time (sjekk med kakenål på slutten av steketiden hvis du har det). Avkjøl kaken i formen.

Alternativ 2: Ha deigen i stor langpanne (ca 30x40 cm). Det gir en mye lavere langpannekake (ca 2-3 cm høy). Steketiden blir da en god del kortere (ca 30 min), sjekk med kakenål.

Ostekrem:
Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Bre ostekremen over kaken og pynt etter ønsk (Jeg pleier aldri pynte - smør på flesk - kaka spiser seg selv!)

Jeg må innrømme at denne oppskriften jo kommer fra et sted. Jeg må kanskje opplyse om det. www.detsoteliv.no

5 kommentarer:

 1. Sånne oppskrifter er supre. Ingen melk, gluten eller nøtter i selve kaken. Perfekt for alle de anledninger man skal bare til en haug med mennesker du egentlig ikke kjenner. Dette blir bra til dugnaden i borettslaget. Kremen lar jeg være valgfri.

  SvarSlett
 2. Takk for oppskriften! Kaken står i dette øyeblikk i ovnen på sitt 25. minutt. Blir spennende å smake! :D

  mvh
  Fredrik

  SvarSlett
 3. Laget denne kaka i går og den ble kjempegod! Fikk i allefall skryt av gjestene :) Takk for at du deler oppskrift og oppgir kilden :)

  SvarSlett
 4. Denne ser god ut! Veit du om det går an å sløyfe kokesjokoladen, eller om den evt. kan erstattes med noe annet? Har en i familien som er allergisk mot kakao...! :)

  SvarSlett
 5. Denne kaken er knallgod! Men- kokesjokolade er ikke glutenfri etter en rask sjekk i butikken. Hvilken kokesjokolade kan du anbefale? Takknemlig for raskt svar 😄

  SvarSlett