torsdag 29. april 2010

Glutenfri sjokoladekake (Siri's sjokoladekake)

Her kommer nok et oppskriftsinnlegg. Jeg liker kaker.
Denne oppskriften er det min mor som har kommet på, den smaker veeldig godt. Spesielt fyllet. Noen ganger, hvis jeg har det travelt, pleier jeg å lage TORO langpanne sjokoladekake (glutenfri) og dekke det med fyll-oppskriften til min mor. Da blir pose-kaken med ett mye bedre. Det beste er jo selvfølgelig å lage bunnen selv også.. Tror faktisk denne oppskriften har stått på trykk i NCF sitt medlemsblad en gang på 90-tallet. Stas!

Here we go:
Bunn
7 dl sukker
300 g smør
røres hvitt
3,5 dl melk
5 egg
blandes vekselvis
8 dl semper mel
4 ts vaniljesukker
4 ts bakepulver
2,5 ss kakao

fyll:
300 gr melis
9 ss smør
6 ss kald kaffe
2,5 ts vaniljesukker
2 ss kakao

Fremgangsmåte: Sukker og smør røres hvitt. Egg og melk blandes vekselvis inn før det tørre tilsettes. Stekes nederst i ovnen på 175 grader i 45 min. Fyllet has på når kaken er kald (ikke iskald!)

NYT!

4 kommentarer:

 1. Hei! Vet ikke om du oppdaterer denne bloggen lenger, men vil bare gi et lite tips om ny kokebok som kommer ut i oktober. På bloggen min følger jeg prosessen, og legger ut noen oppskrifter og tips :) Hilsen Lene

  SvarSlett
 2. Vil bare tipse om nyetablert nettbutikk for allergivennlige matvarer: www.hassel-ryen.no

  SvarSlett
 3. Hej,

  Jag jobbar för sajten AlleOppskrifter.no och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi såg att du har goda recept i din blogg och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Matbloggtoppen".

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Här kan du se hur många som är med i Matbloggtoppen på AlleOppskrifter.no - http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggtoppen!

  Vänlig hälsning,

  Senka
  senka@alleoppskrifter.no

  SvarSlett
 4. Hei!
  Denne sjokoladekaka ble en suksess! Kan jeg videreformidle den på min blogg: godtutengluten.blogspot.no?

  Elin

  SvarSlett